A village located on a picturesque bay in southern Sri Lanka is the venue for a small archaic project. An inn with access to the Indian Ocean is created by means of a sculptural interconnection between indoor and outdoor spaces. A succession of yards and walls surround four guest rooms, with outdoor showers and a direct view over the ocean. Two outdoor staircases lead up to a public roof terrace with a fireplace and a raised platform offering a spectacular angled view over the coastline and the sea. The concrete building was constructed in small steps. The raw kept surfaces reflect the local handcraft where available resources are limited. All openings have wind permeable wooden shutters. There are no windows, indeed, there is no glass. The flooring is at different levels allowing for massive rainfall during the rainy season and creating a fine pattern of thresholds and spatial hierarchies.

057 01
057 02
057 03
057 04
057 05
057 06
057 07
057 08
057 10
057 11
057 13
057 16
057 17
057 18
057 19
057 20

Bed & breakfast, Hiriketiya, Sri Lanka
Direct commission
Planning and realization 2016–2018