A volume, featuring curves and circle radii, emerges from the terrain. Following the contours of the land, it becomes progressively more slender as it extends upwards and vice versa. Two traffic circulation systems define the form and spatial structure. A large ramp offers not only parking spaces but also spirals upwards leading visitors along on one lane; the second traffic system delineates a central area open to the skies and surrounded by another spiral one-way ramp. This ramp provides speedy access to street level. Precast concrete elements envelop the droplet-shaped volume, enclosing the slanted exterior of the different parking levels. They alternate between convex and concave. Incisions creating lighting slits found between every element allow bands of light into the interior and provide the parking levels with natural ventilation.

031 01
031 02
031 03
031 04
031 05
031 06
031Parkhaus Murten

Multi-storey car park, Murten, Switzerland
Open project competition, 2013